חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוח ושוקולד בפילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להשתמש בסוגים שונים של פירות brבכל פעם שיש לי פירות שעלולים להרקב אני מכינה מהם את המתכון ואנשים מלקקים ת'אצבעות
תפוח ושוקולד בפילו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להשתמש בסוגים שונים של פירות brבכל פעם שיש לי פירות שעלולים להרקב אני מכינה מהם את המתכון ואנשים מלקקים ת'אצבעות
הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחים
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
מקל קינמון וניל (לא חובה)
חופן אגוזי מלך קצוצים
12 עלי פילו
חוט שלא ישרף בתנור (חוט ריקמה יכול להתאים)
חמאה מומסת
אופן ההכנה
מקלפים את התפוחים ושמים אותם בסיר עם מים חמים עד שהתפוחים נעשים רכים מעט (לשים לב לא לרכך אותם מדי שלא יהפכו לעיסה) בערך 15 דק'
מוציאים את ליבת התפוח כשמשאירים רק צד אחד עם חור, כמו כוס למילוי.
ממיסים על סיר כפול (=סיר תחתון עם מים חמים ועליו עוד סיר שבו נשים את השוקולד)
200 גרם שוקולד מריר שהשוקולד לא יגע במים (ניתן לשים מקל וניל או קינמון להעשרת הטעם).
אחרי שהשוקולד נמס מוסיפים מיכל שמנת מתוקה מערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים חופן נדיב של אגוזים קצוצים מערבבים ומצננים מעט.
לוקחים שני עלי פילו ומניחים אותם אחד על השני אמצע על אמצע כשהפינות של שני העלים חשופות, יוצרים מעין כוכב.
באמצע מניחים את התפוח ממלאים אותו בתערובת השוקולד ואת עלי הפילו מרימים וסוגרים עליו כמו שקית, קושרים בחוט שמתאים לתנור ומורחים חמאה מומסת מהצדדים ולמעלה כדי שהבצק לא יתקשה מדי בתנור
מניחים בתנור בערך 20 דק' על חום בינוני.
עם שארית השוקולד ניתן לעטר את צלחות ההגשה
מנה טעימה ומרשימה!
מגיש: מעיין ירושליים
מקור:
שתף את המתכון