חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


zuppa di ceci- מרק חומוס איטלקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המרק הזה טעמנו בפעם הראשונה ברומא, ואחר כך גם בטוסקנה, וגם בצפון איטליה, וגם באיטליה הקטנה בניו יורק. בכל מקום הוא הוגש אחרת. ברומא קיבלנו אותו עם גרגרי חומוס ופסטה קצרה, המתכון כאן דומה יותר למה שקיבלנו בצפון איטליה. המשותף לכולם - טעם רוזמרין בולט. brזה מה שהכנתי לשבת.
zuppa di ceci- מרק חומוס איטלקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המרק הזה טעמנו בפעם הראשונה ברומא, ואחר כך גם בטוסקנה, וגם בצפון איטליה, וגם באיטליה הקטנה בניו יורק. בכל מקום הוא הוגש אחרת. ברומא קיבלנו אותו עם גרגרי חומוס ופסטה קצרה, המתכון כאן דומה יותר למה שקיבלנו בצפון איטליה. המשותף לכולם - טעם רוזמרין בולט. brזה מה שהכנתי לשבת.
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק הבסיס:
1 בצל גדול קצוץ
2 קזרים קצוים
גבעול סלרי (אמריקאי) קצוץ
1/2 קילו חומוס שהושרה ללילה
14 כוסות מים.
מלח ופלפל שחור.
לרוטב:
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי רוזמרין.
1 פלפל צ'ילי
4 עגבניות טחונות למחית.
100 גר' מנגולד קצוץ
מלח ופלפל
שמן זית.
אופן ההכנה
1. מטגנים בסיר גדול את הבצל הסלרי והגזר בשמן זית - כחמש דקות.
2. מוסיפים את החומוס המושרה והמים.
אם רוצים שהמרק יהיה בשרי, פה הזמן להוסיף גרונות הודו/בשר/עוף.
3. להרתיח, להנמיך את האש ולבשל לא מכוסה כשעה ורבע.
4. להמליח ולפלפל, ולבשל עוד חצי שעה. מוציאים לקערית 1/2 מגרגרי החומוס, עם נוזלים, וטוחנים באמצעות בלנד מוט למחית חלקה לגמרי. מחזירים לסיר.
5. במחבת, מטגנים בשמן זית את השום, 2 גבעולי רוזמרין, וצ'ילי חצוי, כ-5 דקות.
6. מוסיפים את המנגולד הקצוץ וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
7. מוסיפים את העגבניות הטחונות, מלח ופלפל, ומבשלים כ-10 דקות.
8. מסירים את גבעולי הרוזמרין (את העלים משאירים במחבת), ואת הצ'ילי.
9. מוסיפים את הרוטב המבושל לתוך המרק, ומביאים לרתיחה.
10 מגישים, אפשר להגיש למחרת, זה אפילו יותר טעים.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון