הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון (אפשר לטחון לבד בשר מס' 6 - פחות שמן)
1 ק"ג חזה הודו טחון.
3 יח' בצל גדול
4-6 שני שום
2 חופנים פטרוזיליה קצוצה דק
5 פרוסות לחם לבן (או חלה)
2 תפוחי אדמה גדולים (או 3 קטנים)
3 ביצים
1 כף גדושה תערובת תבלינים לעוף
1/2 כפית מלח דק
אופן ההכנה
לטחון את הבשר -אם לא טחון מראש.
להשרות את הלחם (או החלה) במים ולסחוט היטב.
לבשל את תפוחי האדמה (אפשר במיקרוגל - 4 דק' מכל צד) לקרר ולקלוף.
בצל+שום+תפוחי האדמה (מבושלים וקלופים) + חלה סחוטה - לטחון במכונת בשר - טחינה דקה. להוסיף את הבשר הטחון (2 הסוגים) להוסיף ביצים +תבלינים + פטרוזיליה קצוצה דק.
לערבב היטב את כל התערובת במערבל מזון (מיקסר) עד קבלת עיסה אחידה וחלקה.
להכניס למקרר למשך 1 שעה להתייצבות התערובת וספיגת הטעמים. שלב זה חשוב לקבלת תוצאות טובות.
אני מחלק לשניים את התערובת המוכנה - מחצי הכמות אני מכין קציצות (כ-30 יח' תלוי בגודל)
מחצית שניה - אפיה בתבנית בתנור עם תוספת מעט חתיכות מרגרינה על התערובת בתבנית
ומעט אבקת מרק בצל מפוזרת למעלה.
אפיה 45 דק' ב180 מעלות צלסיוס ב 2 תבניות (10X15 ס"מ)
אפשר , במקום קציצות מטוגנות,להשתמש במחצית הכמות להכנת כדורי בשר ברוטב עגבניות
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
