חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי תפוחים וקצפת " מעולה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי תפוחים וקצפת " מעולה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק : כוס וחצי קמח תופח מנופה היטב
חצי כוס סוכר
100 גרם מרגרינה
כף ברנדי
חלמון מביצה
למלית :
קילו תפוחי עץ גראנד קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם צימוקים
2 כפות לימון
2 כפות יין אדום מתוק
שמנת מתוקה
2 כפות סוכר [ להקצפת השמנת ]
אופן ההכנה
בקערת עירבוב שמים את הקמח הסוכר המרגרינה הברנדי והחלמון בוחשים היטב עד קבלת בצק חלק
משמנים תבנית מלבנית ומשמנים היטב מניחים את הבצק בתחתית ומהדקים קלות כולל שוליים ומכניסים לתנור שחומם ל160 מעלות לאפיה של רבע שעה עד שהבצק אפוי.
בסיר מבשלים את תפוחי העץ עם הסוכר על להבה נמוכה עד השחמה קלה מוסיפים את הקינמון האגוזים הצימוקים עד שהתפוחים מתרככים ומסירים מהאש .
מערבבים את מיץ הלימון ביין ומפזרים על הבצק האפוי מוסיפים את התערובת מעל לבצק להדק היטב ולצנן מעט
להקציף את השמנת והסוכר לקצף יציב
לפזר על העוגה ולהכניס למקרר למשך 3 שעות
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: מונה
שתף את המתכון