חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי עגל ברוטב בצל ויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון מספר מתכונים ישן של "אוסם" עם תיקונים שלי להתאמה למוצרי השוק כיום.
צלי עגל ברוטב בצל ויין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון מספר מתכונים ישן של "אוסם" עם תיקונים שלי להתאמה למוצרי השוק כיום.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות אבקת מרק בצל-"קנור"
1 בצל בינוני
1.5 ק"ג בשר - כתף עגל
1/4 ק"ג משמשים מיובשים
4 כפות שמן זית
1 כוס מים
3 כוסות יין אדום (חצי יבש)
2 תיבוליות "ניחוח צלי" - קנור"
אופן ההכנה
מחממים מחבת רחבה עם 4 כפות שמן זית ,קוצצים בצל לפרוסות. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף מוסיפים את הבשר משחימים אותו היטב מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לצלחת ובינתיים מעבירים את הבצל ומיצי הבשר לסיר לחץ פתוח. מוסיפים כוס יין וכוס מים ו -2 תיבוליות "ניחוח צלי" מגורדות דק.מחזירים את הבשר לסיר, סוגרים מכסה סיר הלחץ , מערבבים ע"י תנועה סיבובית ומבשלים על אש גבוהה עד הרתיחה (כ-5 דק') מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה ורבע.
מסירים מן האש , משחררים לחץ בזהירות, פותחים את המכסה מערבבים 2 כוסות יין עם 3 כפות מחוקות של אבקת מרק בצל "קנור" והמשמשים המיובשים מוסיפים לסיר - סוגרים מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות מהרתיחה.
משחררים לחץ בזהירות מוציאים את הבשר ופורסים ליד השולחן. יוצקים מן הרוטב על המנה.
הצעה שלי:
להכין את המנה כולה בקדירה בתנור יום קודם להגשה- ההכנה דומה בהבדל אחד - את כל המרכיבים (פרט למשמשים) מכניסים לקדרה . סוגרים ואופים 3 שעות 180 מעלות צלסיוס. ב1/4 שעה אחרונה - לפתוח בזהירות את מכסה הקדרה ולהוסיף את המשמשים לסגור ולסיים את האפיה כמתוכנן. לפי נסיוני כדאי להפריד את הבשר מן הרוטב. לצנן לגמרי ולשמור על הבשר במקרר - בשר קר נפרש יותר יפה להגשה. לחמם את הבשר בפרוסות עם הרוטב לפני הארוחה.
מגיש: amitsur
מקור: אוסם- התקונים שלי
שתף את המתכון