הוראות הכנה
מרכיבים
8 נקטרינות או אפרסקים, מגולענים וחתוכים לרבעים
1 כוס אוכמניות או גרגרי יער אחרים, טריים או קפואים
6 כפות סירופ תות או פטל או קרם דה קאסיס
שני שלישים כוס סוכר
לבצק:
200 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
1 כף תמצית וניל
1 כוס סוכר
5 ביצים
1 כוס חלב
3 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה
1. שמים את הנקטרינות גרגרי יער, הסירופ והסוכר בווק או במחבת כבדה ומשובחת, ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב לפרקים כ-15 דקות. מניחים להצטנן.
2. מערבלים במעבד מזון או במערבל את החמאה, הווניל והסוכר לבלילה אחת. מליעים בה את הביצים, בזו אחר זו, מבלי להפסיק את פעולת הערבול.
3. מוסיפים חלב וקמח, מערבלים שוב.
4. מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים שתי תבניות עגולות (אפשר גם חד פעמיות) מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות.
5. מוציאים את הפירות בכף מחוררת מתוך הרוטב ומפזרים אותם על פני הבצק שבשתי התבניות . שומרים על הרוטב!
6. אופים במשך 50 דקות. מנקבים במזלג בזהירות את העוגות, מחממים את רוטב הפרי ויוצקים על הפירות והבצק בעודם חמים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
