חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת נקטרינות וגרגרי יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת נקטרינות וגרגרי יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 נקטרינות או אפרסקים, מגולענים וחתוכים לרבעים
1 כוס אוכמניות או גרגרי יער אחרים, טריים או קפואים
6 כפות סירופ תות או פטל או קרם דה קאסיס
שני שלישים כוס סוכר
לבצק:
200 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
1 כף תמצית וניל
1 כוס סוכר
5 ביצים
1 כוס חלב
3 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה
1. שמים את הנקטרינות גרגרי יער, הסירופ והסוכר בווק או במחבת כבדה ומשובחת, ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב לפרקים כ-15 דקות. מניחים להצטנן.
2. מערבלים במעבד מזון או במערבל את החמאה, הווניל והסוכר לבלילה אחת. מליעים בה את הביצים, בזו אחר זו, מבלי להפסיק את פעולת הערבול.
3. מוסיפים חלב וקמח, מערבלים שוב.
4. מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים שתי תבניות עגולות (אפשר גם חד פעמיות) מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות.
5. מוציאים את הפירות בכף מחוררת מתוך הרוטב ומפזרים אותם על פני הבצק שבשתי התבניות . שומרים על הרוטב!
6. אופים במשך 50 דקות. מנקבים במזלג בזהירות את העוגות, מחממים את רוטב הפרי ויוצקים על הפירות והבצק בעודם חמים.
בתיאבון!
מגיש: סבינה 21
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון