חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק מנגולד מוקרם +ביצה עלומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brבתוספת ביצה עלומה - זה צרפתי ממש, אבל אפשר גם בלעדיה. brיש שמכינים את הביצה במים עם חומץ , ויש שמכינים במים עם מלח - מה שאוהבים.
מרק מנגולד מוקרם +ביצה עלומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brבתוספת ביצה עלומה - זה צרפתי ממש, אבל אפשר גם בלעדיה. brיש שמכינים את הביצה במים עם חומץ , ויש שמכינים במים עם מלח - מה שאוהבים.
הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
6 כפות קמח
3 כוסות ציר ירקות רותח
צרור של עלי מנגולד
צרור של גבעולי מנגולד מופרדים
1/2 כוס שמנת חמוצה
6 ביצים
קרח
מים
כוס חלב
אגוז מוסקט טחון
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
בשני סירים נפרדים מרתיחים מים עם מלח. בשלב הראשון מכינים ביצים עלומות:
את הביצים שוברים אחת אחת לאחד הסירים, לאחר שיוצרים מערבולת במים. כשהן מוכנות מוציאים אותן בכף רשת לקערה עם מי קרח לשם הפסקת הבישול, אחר כך מוציאים את הביצים ומניחים אותן על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
לסיר השני מוסיפים את עלי המנגולד וחולטים כ-3 דקות. מוציאים מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים לקערה עם מי קרח.
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים קמח ויוצקים חלב תוך כדי ערבוב ומבשלים כ- 10 דקות עד לקבלת רביכה בהירה.
פורסים את גבעולי המנגולד, החלק הלבן, ומטגנים במחבת עם חמאה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים.
מעבירים את עלי המנגולד לבלנדר ומוסיפים מחצית מכמות הרביכה ומחצית מציר הירקות וטוחנים דק. מוסיפים חמאה, מעט אגוז מוסקט טחון, מניחים בסיר את המנגולד הטחון, את יתרת הרביכה וציר הירקות ומבשלים כ- 10 דקות עד לקבלת מירקם קרמי.
בקערית מרק, מניחים ביצה עלומה, מעל מניחים את המנגולד המאודה ויוצקים מהמרק.
בעזרת כף מקשטים עם השמנת ומגישים.
מגיש: שרון שני
מקור: מישל רוסטאנג-msn
שתף את המתכון