הוראות הכנה
מרכיבים
הבצק לתחתית:
1 כוס קמח תופח "אוסם"
1+1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית סוכר
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה (חתוכה לקוביות)
2 כפות מים קרים
המלית:
2 כפות אבקת מרק פטריות "קנור"
1 כוס חלב
4 כפות יין לבן
3 כוסות גבינה צהובה מגוררת "עמק"
3 ביצים
אופן ההכנה
שמים את קוביות המרגרינה (בטעם חמאה) +המלח+הסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים למספר שניות ועוצרים. מוסיפים את הקמח ומפעילים לחצי דקה , מוסיפים את המים הקרים וממשיכים לעבד עד קבלת כדור בצק נפרד מן הדפנות.
מוציאים למשטח מקומח ולשים מעט לקבלת בצק חלק וגמיש. מרדדים ומכסים תחתית תבנית פאי גדולה (להדק היטב מסביב ובתחתית), להכניס למקרר ל 2 שעות להתקרר.
לחמם את התנור ל 180 מעלות צלסיוס ובינתיים להכין את המלית.
מחממים את החלב עד לסף רתיחה (הופעת בועות בשוליים)מכבים את האש ומוסיפים את אבקת הפטריות , הגבינה והיין ובוחשים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצים (אחת אחת ומערבבים לאחר כל ביצה).
יוצקים על התבנית עם תחתית הבצק מיישרים ואופים בתנור 45 דקות עד שהמלית מתמצקת.
מגישים חם או לאחר קרור.
אישית אני מעדיף לקרר ולאכסן במקרר - להגיש מחומם במיקרוגל למחרת. בצורה זו החתוך יותר יפה וקל והפשטידה לא מאבדת צורה.
מגיש:
מקור: אוסם- התקונים שלי
שתף את המתכון
