הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1+1/2 כוס קמח תופח "אוסם"
1 כף שמן
1 כף ברנדי
1 כוס דבש
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית אבקת ציפורן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-175 מעלות צלסיוס (מצב טורבו)
להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים.
להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
בכלי נפרד - לערבב את החלמונים הדבש והציפורן לתערובת אחידה.
לקפל את הקצף לתערובת הדבש בעדינות.
להוסיף ,בערבוב בעדינות, לימון, קמח וסודה לשתיה.
להעביר לתבנית קפיצית (26 ס"מ) משומנת ומקומחת ולאפות 25 דק'.
כאשר העוגה התקררה, לפזר אבקת סוכר (ע"י נפה) על העוגה מלמעלה.
מגיש:
מקור: מנטה
שתף את המתכון
