הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעיים של עוף
לרוטב:
4 בצלים קצוצים דק
5-6 שיני שום קצוצות
קופסת רסק עגבניות גדולה
תבלינים: מלח, פלפל אדום, חומץ, כמון, סוכר
זיתים פרוסים לטבעות
אופן ההכנה
מטגנים כרעיים של עוף, בשמן זית, משני הצדדים (זהירות זה משפריץ), שמים בתבנית אפיה.
מטגנים את הבצל בשמן זית להזהבה, מוסיפים את השום להיזהר שלא ישרף.
מוסיפים רסק עגבניות, מרתיחים, מתבלים ובסוף מוסיפים את הזיתים, מבשלים כ-10 דקות.
יוצקים את הרוטב על העוף שבתבנית, מכסים בנייר כסף, אופים בחום של 180 מעלות שעה, מסירים הנייר ואופים עוד חצי שעה.
ניתן להוסיף חצי כוס מים ליותר רוטב .
מגיש:
מקור: יעל מוינה
שתף את המתכון
