הוראות הכנה
מרכיבים
כוס וחצי אפונה יבשה (שהושרתה במים ל-שעתיים לפחות)
4 גבעולי סלרי (ללא עלים) קצוצים דק.
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
3 גזרים חתוכים לקוביות.
2 בצלים קצוצים דק.
3 כפות שמן (העדפה אישית שמן זית)
50 גרם מרגרינה
כ-10 כוסות מים
2-3 כפות גדושות אבקת מרק עוף (העדפה אישית זה של קנור)
200 גרם נקניק קבנוס יבש פרוס לפרוסות.
אופן ההכנה
1. בסיר גדול ממיסים את המרגרינה והשמן.
2. מטגנים עד להזהבה את הבצל הקצוץ.
3. מוסיפים את הסלרי,תפוחי האדמה והגזר ומאדים במשך כ-10 דקות.
4. מוסיפים לסיר את האפונה היבשה וממלאים ב-10 כוסות המים.
5. מביאים לרתיחה ומוסיפים את אבקת המרק, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה או עד לריכוך האפונה.
6. בינתיים משחימים קלות את פרוסות הקבנוס ומצרפים למרק המבושל ל-15 דקות אחרונות של רתיחה משותפת.
7. להגשה: ניתן להגיש בגרסה הלא טחונה יחד עם קרוטונים מתובלים,או, בגרסה העדיפה עלי, העברה בבלנדר והגשה כקרם-מרק.
שיפור של oh_yes
ואם אפשר להחליף את הקבנוס בצלעות בקר נמוך מעושנות הרי שמתקבל מרק אפונה לעילא ולעילא
מגיש:
מקור: אבישולה
שתף את המתכון
