חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה בטעם מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה קלסי עם תוכן וטעם מעושן.
מרק אפונה בטעם מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה קלסי עם תוכן וטעם מעושן.
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס וחצי אפונה יבשה (שהושרתה במים ל-שעתיים לפחות)
4 גבעולי סלרי (ללא עלים) קצוצים דק.
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
3 גזרים חתוכים לקוביות.
2 בצלים קצוצים דק.
3 כפות שמן (העדפה אישית שמן זית)
50 גרם מרגרינה
כ-10 כוסות מים
2-3 כפות גדושות אבקת מרק עוף (העדפה אישית זה של קנור)
200 גרם נקניק קבנוס יבש פרוס לפרוסות.
אופן ההכנה
1. בסיר גדול ממיסים את המרגרינה והשמן.
2. מטגנים עד להזהבה את הבצל הקצוץ.
3. מוסיפים את הסלרי,תפוחי האדמה והגזר ומאדים במשך כ-10 דקות.
4. מוסיפים לסיר את האפונה היבשה וממלאים ב-10 כוסות המים.
5. מביאים לרתיחה ומוסיפים את אבקת המרק, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה או עד לריכוך האפונה.
6. בינתיים משחימים קלות את פרוסות הקבנוס ומצרפים למרק המבושל ל-15 דקות אחרונות של רתיחה משותפת.
7. להגשה: ניתן להגיש בגרסה הלא טחונה יחד עם קרוטונים מתובלים,או, בגרסה העדיפה עלי, העברה בבלנדר והגשה כקרם-מרק.
שיפור של oh_yes
ואם אפשר להחליף את הקבנוס בצלעות בקר נמוך מעושנות הרי שמתקבל מרק אפונה לעילא ולעילא
מגיש: amitsur
מקור: אבישולה
שתף את המתכון