הוראות הכנה
מרכיבים
לוון טון
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1/2 ביצה
5 בצל ירוק
3 כפות אורז מבושל
12 כוסות מים
2 כפות רוטב סויה
4 כפות אבקת מרק עוף
1/4 ראש כרוב
1/2 כוס נבטים טריים
מלח
אופן ההכנה
שמים את הקמח והמלח בקערה יוצרים גומה.
בכוס שמים את הביצה והמים וטורפיםבעזרת מזלג.
שופכים את הביצה הטרופה לגומה ובוחשים עד שכל הנוזלים נספגים הקמח.
מפזרים קמח על שולחן עבודה ומרדדים את הבצק ל 18 כדורים.
מרדדים כל כדור לריבוע בגודל 10X10 ס"מ.
חותכים מאחד הבצלים הירוקים את העלים וחותכים לטבעות.
מערבבים בקערית את טבעות הבצל הסויה והאורז.
שמים בכל מרכז ריבוע 1/4 כפית מהמלית וסוגרים.
מחממים מים בסיר ומוסיפים מעט מלח מביאים לרתיחה ומכניסים את הכיסונים פנימה.
מבשלים עד שהכיסונים צפים.מסננים במים קרים.
חותכים את שטאר הבצל הירוק לקוביות קטנות , חותכים את הכרוב לרצועות דקות דקות שופכים לביר את המים ואבקת המרק מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מוסיפים את הבצל והכרוב והנבטים מבשלים על אש קטנה כ 10 דקות.
מוזגים לצלחת מרק מוסיפים 3 כיסונים ומגישים.
מגיש:
מקור: גל גילאי - אילת
שתף את המתכון
