הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר לבן
1 חבילה מרגרינה לאפיה (בלי מלח)
פירות העונה : אפרסקים, משמשים, אגסים או כל פרי מתוק אחר
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 180 מעלות (מצב טורבו)
בקערת המערבל להכין עיסה מן המרגרינה והסוכר , להוסיף ביצים (לפתוח אחת אחת בכלי נפרד ולהוסיף לקערת המערבל). לערבל למרקם אחיד ולהוסיף בהדרגה את הקמח. כאשר העיסה אחידה - להעביר לתבנית פירקס מלבנית משומנת ומקומחת.
להניח פירות העונה חצויים מסודרים על הבצק ברווחים שווים (כ- 3 בשורה)
, אפשר להשתמש גם בחצאי משמשים או אפרסקים משמורים ללא הסירופ. ולאפות עד קבלת גוון שחום למעלה ולבדוק עם קיסם במרכז העוגה (צריך לצאת יבש)
מגיש:
מקור: שולה ל.
שתף את המתכון
