הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה מרגרינה
5 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
1 ק"ג תפוחי עץ חמוצים (גרני סמיט)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
לשמן ולקמח תבנית פיירקס מלבנית גדולה (35X25 ס"מ בערך)
תפוחי עץ:
לקלוף , לנקב ולהוציא את הליבה (עם הגרעינים) לחצות ולפרוס לפרוסות דקות.
בכלי נפרד להוסיף לתפוחי העץ 1 כוס סוכר+ קינמון +וניל . להשאיר בצד בינתיים.
לפני שלוב בעוגה - להוציא את כל הנוזלים שהצטברו.
ביצים:
להפריד לחלבונים וחלמונים.
חלבונים - להקציף לקצף יציב + ½ כוס סוכר.
חלמונים+½ כוס סוכר+מרגרינה - לערבל עד קבלת עיסה בהירה.
קמח+אבקת אפיה - לנפות יחד ולהוסיף לעיסת החלמונים. לערבב עד קבלת מרקם אחיד (סמיך המקצת)
להוסיף את הקצף לתערובת ע"י קפול בעדינות.
לשטח את התערובת בתבנית ולשתול בעמידה פלחי תפוחי עץ עד התחתית. אחרי מלוי צפוף של שורות שורות , אפשר לפזר מלמעלה את שארית פרוסות תפוחי העץ.
לאפות 40 דקות לכבות את התנור ולהשאיר עוד 5 דקות מבלי לפתוח. להוציא לקרור על רשת.
מומלץ לאכול רק למחרת אחרי שהעוגה התקררה והוכנסה למקרר.
מגיש:
מקור: מרים ע.
שתף את המתכון
