הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפריך:
2+1/4 כוסות קמח לבן מנופה
150 גרם מרגרינה לאפיה
7-8 כפות סוכר לבן
2 חלמונים (מתוך 8 הביצים שבמילוי)
1+1/2 כפיות קינמון טחון
מלוי:
1 ק"ג גבינה שמנה למריחה
8 ביצים (להפריד לחלמונים וחלבונים- 2 חלמונים לבצק לעיל)
3/4 כוס קמח תופח
3 כפיות מיץ לימון טרי
1 אשל (או שמנת חמוצה)
קליפה מגורדת מלימון שלם
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח (לעזור בהקצפת החלבונים)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס
להפריד ביצים לחלמונים וחלבונים
להכין את הבצק מכל המרכיבים (עם 2 חלמונים מתוך השמונה) במערבל.
לאפות בתבנית קפיצית (26 ס"מ) משומנת ומקומחת, 15 דקות . להוציא מן התנור ולהוריד את הטמפרטורה ל 150 מעלות צלסיוס.
לערבב במערבל את כל חומרי המלוי ( להשאיר 1/2 כוס סוכר לקצף).
להכין קצף יציב מן החלבונים עם קורט מלח ו-1/2 כוס סוכר.
לקפל בעדינות את הקצף והמלוי , לצקת לתבנית על התחתית האפויה ולהמשיך באפיה שעה ורבע ב- 150 מעלות.
להוציא ולקרר על רשת.
מגיש:
מקור: ירושלמי (עם שנויים שלי)
שתף את המתכון
