הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 חב' עלי מלוואח חצי קפואים (חשוב מאוד לא מופשרים כי אז לא ניתן לעבוד איתם כמו שצריך)
למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1/2 קופסא של פטריות משומרות ומסוננות (לא חייבים)
1/2 כפית אבקת מרק
מעט כורכום
מעט קרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
50 גרם מרגרינה
2 כפות גדושות אבקת מרק בשר (למי שמעוניין יכול להשתמש במקום באבקת מרק פטריות או בצל)
מים רותחים לפי הצורך
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
משמנים תבנית שקעים (אני משתמשת בתבנית שקעים מסיליקון, לכן ניתן לוותר על שלב השימון). מניחים בתוך כל שקע חתיכה של בצק המלוואח ומתחילים לעצב אותו בצורה כזו שיהיה צמוד לדפנות השקע ועם שוליים מאוד בולטים (מאחר ובצק זה מצטמק באפייה). וכך ממשיכים וממלאים את כל השקעים, לאחר מכן מחוררים את כל הבצקים בעזרת מזלג (פעולה זו גורמת לבצק לא לתפוח כדי שנוכל למלא אח"כ אותו במילוי שהכנו) ומכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים אותו "חצי" אפייה כלומר, עד שהבצק מתייבש ומתקשה מעט אך עדיין נשאר בצבע בהיר מאוד. בנתיים מכינים את המילוי.
הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. את הבשר יש לדאוג לפורר בעזרת כף עץ כדי שיווצרו מעין פירורי בשר. לאחר שהבשר משנה צבעו מוסיפים את הפטריות (למי שרוצה) וממשיכים עוד 1-2 דקות לטגן, מתבלים, מערבבים ומכבים את האש.
כאשר תחתיות הבצק שלנו מוכנות "חצי" אנו ממלאים את מילוי ממש עד הסוף ומכניסים שוב לתנור להשלמת האפייה עד שהבצק נהיה מוכן וזהוב.
הכנת הרוטב:
ממיסים בסיר את המרגרינה, מוסיפים את אבקת מרק הבשר ומערבבים היטב מוסיפים מים רותחים בזהירות תוך ערבוב מתמיד עד קבלת הסמיכות הרצויה.
ההגשה:
בצלחת שטוחה מניחים במרכז 2 כפות של רוטב ומשטחים בעזרת גב הכף לצורה עגולה שטוחה. מניחים במרכז הרוטב את "השושנה" הממולאת שלנו (בגלל הצורה שדומה מאוד לשושנה, מכאן עלה לי רעיון לקרוא למתכון כך) ומעל מוזגים שוב 2 כפות רוטב כך שינזל מכל הכיוונים ומקשטים בפטרוזיליה.
מגיש:
מקור: אישי מאולתר
שתף את המתכון
