הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר שעועית אדומה
1 מקל קינמון 5 ס"מ
3-4 מסמרי ציפורן
2 ס"מ זנגביל טרי קצוץ
150 גר סוכר
50 גר חמאה
קורט מלח
תמצית רום
קליפה מגוררת מחצי לימון
3 חלמונים
3 חלבונים
1 כפית קורנפלור
בוטנים/אגוזים טחונים לציפוי
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
משרים את השעועית במים לילה מראש.
מסננים שוטפים ומבשלים עם הקינמון הציפורן והזנגביל עד לריכוך מושלם .
מחממים תנור לחום 200 מעלות.
משמנים 5 קוקוטים (כלי חרס בקיבולת של 100 CC ). ומצפים בתחתית ובדפנות באגוזים או בוטנים טחונים.
מסננים את הנוזלים מוסיפים מחצית כמות הסוכר החמאה הקורנפלור, המלח גרידת הלימון ותמצית הרום ,
בוחשים היטב ומוסיפים תוך בחישה את החלמונים.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף יציב. מקפלים הקצף בעדינות לתוך תערובת השעועית, ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה , ממלאים את הקוקוטים ואופים באמבט מים חמים בחלקו התחתון של התנור.
מגישים מייד עם אבקת סוכר, או רוטב וניל, או רוטב טופי, או כל קישוט אחר.
מגיש:
מקור: פרו
שתף את המתכון
