חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופלה שעועית שחורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה שעועית שחורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר שעועית אדומה
1 מקל קינמון 5 ס"מ
3-4 מסמרי ציפורן
2 ס"מ זנגביל טרי קצוץ
150 גר סוכר
50 גר חמאה
קורט מלח
תמצית רום
קליפה מגוררת מחצי לימון
3 חלמונים
3 חלבונים
1 כפית קורנפלור
בוטנים/אגוזים טחונים לציפוי
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
משרים את השעועית במים לילה מראש.
מסננים שוטפים ומבשלים עם הקינמון הציפורן והזנגביל עד לריכוך מושלם .
מחממים תנור לחום 200 מעלות.
משמנים 5 קוקוטים (כלי חרס בקיבולת של 100 CC ). ומצפים בתחתית ובדפנות באגוזים או בוטנים טחונים.
מסננים את הנוזלים מוסיפים מחצית כמות הסוכר החמאה הקורנפלור, המלח גרידת הלימון ותמצית הרום ,
בוחשים היטב ומוסיפים תוך בחישה את החלמונים.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף יציב. מקפלים הקצף בעדינות לתוך תערובת השעועית, ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה , ממלאים את הקוקוטים ואופים באמבט מים חמים בחלקו התחתון של התנור.
מגישים מייד עם אבקת סוכר, או רוטב וניל, או רוטב טופי, או כל קישוט אחר.
מגיש: gilai
מקור: פרו
שתף את המתכון