מרק קלסי עשיר,מעודן ואנין טעם, המוגש עם קוביות קרוטונים קטנות. אפשר להכינו גם ללא brנסיון בבשול מתוחכם. מרק כזה המוגש בכלי חרס, יכול להוות מנה עיקרית בארוח חורפי או לילי. brיש לזרות על המרק החם גבינת צהובה מגורדת וערימה רצינית של קרוטונים. br(ההכנה של הקרוטונים בסוף המרשם)
|
|
|
|
מרק קלסי עשיר,מעודן ואנין טעם, המוגש עם קוביות קרוטונים קטנות. אפשר להכינו גם ללא brנסיון בבשול מתוחכם. מרק כזה המוגש בכלי חרס, יכול להוות מנה עיקרית בארוח חורפי או לילי. brיש לזרות על המרק החם גבינת צהובה מגורדת וערימה רצינית של קרוטונים. br(ההכנה של הקרוטונים בסוף המרשם)
|
הוראות הכנה
מרכיבים
50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה.
1 בצל חתוך לקוביות
1 כרובית בינונית
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
קרוטונים
לקישוט:
פטרוזיליה, או פרחי ברוקולי.
אופן ההכנה
1. מחממים את החמאה (או המרגרינה) בסיר כבד וגדול ומוסיפים את קוביות הבצל.
מאדים על להבה בינונית עד שהבצל יתרכך ויזהיב.
2. מוסיפים את הכרובית (מופרדת לפרחים) והמים, מכסים ומבשלים 30 דק'.
3. מעבירים את המרק לממחה ומרסקים למחית במרקם קטיפתי חלק.מחזירים את המחית
לסיר.
4 מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומטבלים במלח ובפלפל.
5. מוסיפים את הגבינה המגורדת.
בהגשה אפשר לקשט בפרחי ברוקולי או פטרוזיליה.
את הקרוטונים כל אחד מוסיף בעצמו.
הכנת קרוטונים:
אם לא משתמשים בקרוטונים מוכנים אפשר להכין בצורה הבא:
פורסים פרוסות לחם (יכול להיות לא טרי) בעובי של 1 ס"מ בערך. מסירים את הקליפה מסביב
וחותכים לקוביות . טובלים את הקוביות של הלחם בתמיסה של 1/3 כוס מים (או חלב) 1/2 כוס מרגרינה מומסת מלח ואבקת שום (או בצל).
אופים על תבנית בשכבה אחת בחום בינוני 30 דק'.
מתקבלים קרוטונים פריכים וטעימים שאפשר לשמור אותם בכלי סגור.
ניתן להוסיף למרק או לסלט או להגישם כסתם חטיף.
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון
