חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק כרובית מוקרם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קלסי עשיר,מעודן ואנין טעם, המוגש עם קוביות קרוטונים קטנות. אפשר להכינו גם ללא brנסיון בבשול מתוחכם. מרק כזה המוגש בכלי חרס, יכול להוות מנה עיקרית בארוח חורפי או לילי. brיש לזרות על המרק החם גבינת צהובה מגורדת וערימה רצינית של קרוטונים. br(ההכנה של הקרוטונים בסוף המרשם)
מרק כרובית מוקרם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קלסי עשיר,מעודן ואנין טעם, המוגש עם קוביות קרוטונים קטנות. אפשר להכינו גם ללא brנסיון בבשול מתוחכם. מרק כזה המוגש בכלי חרס, יכול להוות מנה עיקרית בארוח חורפי או לילי. brיש לזרות על המרק החם גבינת צהובה מגורדת וערימה רצינית של קרוטונים. br(ההכנה של הקרוטונים בסוף המרשם)
הוראות הכנה
מרכיבים
50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה.
1 בצל חתוך לקוביות
1 כרובית בינונית
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
קרוטונים
לקישוט:
פטרוזיליה, או פרחי ברוקולי.
אופן ההכנה
1. מחממים את החמאה (או המרגרינה) בסיר כבד וגדול ומוסיפים את קוביות הבצל.
מאדים על להבה בינונית עד שהבצל יתרכך ויזהיב.
2. מוסיפים את הכרובית (מופרדת לפרחים) והמים, מכסים ומבשלים 30 דק'.
3. מעבירים את המרק לממחה ומרסקים למחית במרקם קטיפתי חלק.מחזירים את המחית
לסיר.
4 מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומטבלים במלח ובפלפל.
5. מוסיפים את הגבינה המגורדת.
בהגשה אפשר לקשט בפרחי ברוקולי או פטרוזיליה.
את הקרוטונים כל אחד מוסיף בעצמו.
הכנת קרוטונים:
אם לא משתמשים בקרוטונים מוכנים אפשר להכין בצורה הבא:
פורסים פרוסות לחם (יכול להיות לא טרי) בעובי של 1 ס"מ בערך. מסירים את הקליפה מסביב
וחותכים לקוביות . טובלים את הקוביות של הלחם בתמיסה של 1/3 כוס מים (או חלב) 1/2 כוס מרגרינה מומסת מלח ואבקת שום (או בצל).
אופים על תבנית בשכבה אחת בחום בינוני 30 דק'.
מתקבלים קרוטונים פריכים וטעימים שאפשר לשמור אותם בכלי סגור.
ניתן להוסיף למרק או לסלט או להגישם כסתם חטיף.
מגיש: amitsur
מקור: משפחה
שתף את המתכון