הוראות הכנה
מרכיבים
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
4-5 אגסים חתוכם לרבעים
2 מקלות קינמון
3-4 גרגרי הל
1 כוכב אניב
4-5 גרגרי פלפל שחור
קורט זנגביל טחון
חצי כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
2 חלמונים
לבצק:
1 כוס קמח מנופה
1 שקית סוכר וניל
רבע כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
קורט מלח
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
מבשלים את היין עם הסוכר, הקינמון, כוכב האניס, הפלפל השחור, האגסים, ההל, הזנגביל ומצמצמים לכדי כוס וחצי. מסננים ומצננים ללילה. טורפים את היין המצונן עם 150 מ"ל שמנת מתוקה, 4 ביצים ו-2 חלמונים לתערובת אחידה ומשהים בצד למשך שעתיים.
מערבבים היטב את חומרי הבצק ולשים לכדי בצק. מכניסים למקרר למשך חצי שעה. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית אפייה בקוטר 24. מצננים במקרר לעוד 20 דקות. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 15 דקות ומוציאים החוצה.
את תערובת היין מבשלים על אש מאד נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה קלה. מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים פנימה לתערובת היין. יותקים את התערובת לתוך קלתית הבצק ומחזירים לתנור לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
