חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טורט יין מתובל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טורט יין מתובל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
4-5 אגסים חתוכם לרבעים
2 מקלות קינמון
3-4 גרגרי הל
1 כוכב אניב
4-5 גרגרי פלפל שחור
קורט זנגביל טחון
חצי כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
2 חלמונים
לבצק:
1 כוס קמח מנופה
1 שקית סוכר וניל
רבע כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
קורט מלח
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
מבשלים את היין עם הסוכר, הקינמון, כוכב האניס, הפלפל השחור, האגסים, ההל, הזנגביל ומצמצמים לכדי כוס וחצי. מסננים ומצננים ללילה. טורפים את היין המצונן עם 150 מ"ל שמנת מתוקה, 4 ביצים ו-2 חלמונים לתערובת אחידה ומשהים בצד למשך שעתיים.
מערבבים היטב את חומרי הבצק ולשים לכדי בצק. מכניסים למקרר למשך חצי שעה. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית אפייה בקוטר 24. מצננים במקרר לעוד 20 דקות. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 15 דקות ומוציאים החוצה.
את תערובת היין מבשלים על אש מאד נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה קלה. מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים פנימה לתערובת היין. יותקים את התערובת לתוך קלתית הבצק ומחזירים לתנור לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון