הוראות הכנה
מרכיבים
3 בצלים קצוצים
מרגרינה ושמן לטיגון
6 שיני שום קלופות
750 גרם בשר טחון
2 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
2 כוסות אורז בסמתי
4 כוסות מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס גס
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית גרגירי כוסברה שבורים
3 יח' תרמילי הל שבורים
כף ג'ינג'ר
150 גרם שקדים ואגוזים
100 גרם צימוקים כהים
אופן ההכנה
מטגנים 2 בצלים בשמן ומרגרינה עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן מספר דקות תוך כדי בחישה, מוסיפים את קוביות העגבניה, מתבלים מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
בנתיים מחממים בסיר כבד שמן ומרגרינה ומוסיפים את האורז מטגנים תוך בחישה עד שמזהיב.
מוסיפים 4 כוסות מרק עוף, ג'ינג'ר והתבלינים, מביאים לרתיחה מכסים היטב מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז רך ויבש. מטגנים את קוביות הבצל שנותר עד שהן זהובות, מוסיפים את השקדים והאגוזים ומטגנים עד שהם זהובים וקלויים. מוסיפים את הצימוקים לדקה נוספת.
מרפדים קערת הגשה רחבה באורז, מפזרים מעל את הבשר עם הרוטב, מקשטים בבצל המטוגן,השקדים, האגוזים והצימוקים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
