אוהבים שניצל אבל לא את ריח הטיגון שנילווה לכך ונדבק בבגדים? נסיון שהצליח העביר את מלאכת הכנת שניצלים לתנור, וכיוון שהרעיון היה גם נוחות וקלות ההכנה, ויתרתי על "המסורת" של ציפוי בשלבים. אולי אין זה השניצל הוינאי המוקפד אבל זה בהחלט יוצא טעים ו"עובר" כשניצל.
|
|
|
|
אוהבים שניצל אבל לא את ריח הטיגון שנילווה לכך ונדבק בבגדים? נסיון שהצליח העביר את מלאכת הכנת שניצלים לתנור, וכיוון שהרעיון היה גם נוחות וקלות ההכנה, ויתרתי על "המסורת" של ציפוי בשלבים. אולי אין זה השניצל הוינאי המוקפד אבל זה בהחלט יוצא טעים ו"עובר" כשניצל.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
קילו קילו וחצי חזות עוף מנוקים שטופים כשעודפי המים הוסרו.
ביצה או שתיים
חצי עד שלשת רבעי כוס רוויון
400 גר פרורי לחם
חצי כפית פפריקה מתוקה או רבע כפית כרכום או חצי כפית תערובת תבלינים לפי בחירתכם
אפשר לגוון עם שומשום, קצח, שמן זית, אורגנו יבש גם יתאים מאד כשלא בוחרים בתערובת
תבלינים מזרחיים.(כמון, בהרט, חוויג' וכד')
תבניות גדולות שטוחות
ניר אלומיניום עבה
שתי קערות פלסטיק גדולות שיכילו בנוחות באחת את החזות +ביצה+ רויון, בשניה את תערובת פרורי הלחם והתבלינים.
הפסקנו להשתמש לחלוטין באבקות מרק בבישול ובכלל ולא מרגישים ב"הפסד"..ממליץ מאד, מלוח מאד מונוסדיום גלוטמט מיותר. נסו בלי.
אופן ההכנה
בקערה בה נתונים חזות העוף (ללא שאריות רבות מדי של מים) מערבבים (עד הידים) את הביצה והרוויון. ( ללא רוויון למשגיחים)
אפשר להשרות כך למשך מחצית השעה במקרר כדי שהרויון יעשה את שלו לבשר העוף אבל לא הכרחי.
בקערה גדולה שניה מערבבים פירורי לחם עם התבלין הנבחר.
מרפדים תבניות תנור בניר אלומיניום או משתמשים בתבניות חד פעמיות. משמנים הניר (התחתית) בשמן זית (שוב עם היד)
חוזרים לקערת החזות, מערבבים ביד באופן שהחזות יכוסו באופן אחדי בתערובת הביצה והרויון. מעבירים נתח חזה אחד לתוך קערת הפירורים. מכסים מכל צד ומניחים בתבנית. חוזרים על כך עם כל חזה וחזה. מסדרים בתבנית זה בצד זה , אפשר לשטח מעט כדי לקבל תוצאה דקה יותר.
מזלפים שמן זית (בעזרת אצבע על פית הבקבוק) על פני כל החזות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני,למשך 25-30 דקות (ולא יותר אלא אם בנעיצת מזלג יוצאים נוזלים או יש סימנים ורודים עדיין).
זהו. אולי לא דיאטטי אבל המטבח לא נראה כמו באולפן טלויזיה עם מליון כלים ובעיקר ריח הטיגון נחסך ממי שלא ממש "מת על זה". בתאבון
מגיש:
מקור: שכלול
שתף את המתכון
