חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שניצל עוף "מנצח" ללא ריח של טיגון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוהבים שניצל אבל לא את ריח הטיגון שנילווה לכך ונדבק בבגדים? נסיון שהצליח העביר את מלאכת הכנת שניצלים לתנור, וכיוון שהרעיון היה גם נוחות וקלות ההכנה, ויתרתי על "המסורת" של ציפוי בשלבים. אולי אין זה השניצל הוינאי המוקפד אבל זה בהחלט יוצא טעים ו"עובר" כשניצל.
שניצל עוף "מנצח" ללא ריח של טיגון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוהבים שניצל אבל לא את ריח הטיגון שנילווה לכך ונדבק בבגדים? נסיון שהצליח העביר את מלאכת הכנת שניצלים לתנור, וכיוון שהרעיון היה גם נוחות וקלות ההכנה, ויתרתי על "המסורת" של ציפוי בשלבים. אולי אין זה השניצל הוינאי המוקפד אבל זה בהחלט יוצא טעים ו"עובר" כשניצל.
הוראות הכנה
מרכיבים
קילו קילו וחצי חזות עוף מנוקים שטופים כשעודפי המים הוסרו.
ביצה או שתיים
חצי עד שלשת רבעי כוס רוויון
400 גר פרורי לחם
חצי כפית פפריקה מתוקה או רבע כפית כרכום או חצי כפית תערובת תבלינים לפי בחירתכם
אפשר לגוון עם שומשום, קצח, שמן זית, אורגנו יבש גם יתאים מאד כשלא בוחרים בתערובת
תבלינים מזרחיים.(כמון, בהרט, חוויג' וכד')
תבניות גדולות שטוחות
ניר אלומיניום עבה
שתי קערות פלסטיק גדולות שיכילו בנוחות באחת את החזות +ביצה+ רויון, בשניה את תערובת פרורי הלחם והתבלינים.
הפסקנו להשתמש לחלוטין באבקות מרק בבישול ובכלל ולא מרגישים ב"הפסד"..ממליץ מאד, מלוח מאד מונוסדיום גלוטמט מיותר. נסו בלי.
אופן ההכנה
בקערה בה נתונים חזות העוף (ללא שאריות רבות מדי של מים) מערבבים (עד הידים) את הביצה והרוויון. ( ללא רוויון למשגיחים)
אפשר להשרות כך למשך מחצית השעה במקרר כדי שהרויון יעשה את שלו לבשר העוף אבל לא הכרחי.
בקערה גדולה שניה מערבבים פירורי לחם עם התבלין הנבחר.
מרפדים תבניות תנור בניר אלומיניום או משתמשים בתבניות חד פעמיות. משמנים הניר (התחתית) בשמן זית (שוב עם היד)
חוזרים לקערת החזות, מערבבים ביד באופן שהחזות יכוסו באופן אחדי בתערובת הביצה והרויון. מעבירים נתח חזה אחד לתוך קערת הפירורים. מכסים מכל צד ומניחים בתבנית. חוזרים על כך עם כל חזה וחזה. מסדרים בתבנית זה בצד זה , אפשר לשטח מעט כדי לקבל תוצאה דקה יותר.
מזלפים שמן זית (בעזרת אצבע על פית הבקבוק) על פני כל החזות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני,למשך 25-30 דקות (ולא יותר אלא אם בנעיצת מזלג יוצאים נוזלים או יש סימנים ורודים עדיין).
זהו. אולי לא דיאטטי אבל המטבח לא נראה כמו באולפן טלויזיה עם מליון כלים ובעיקר ריח הטיגון נחסך ממי שלא ממש "מת על זה". בתאבון
מגיש: MAAmateurCook
מקור: שכלול
שתף את המתכון