הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים
1+1/2 כוס סוכר
1 כפית רום או תמצית רום
1 כוס שמן תירס
1 כוס מים
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות גדושות אבקת קקאו "עלית"
הצעה לקרם:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף אבקת קקאו
ליום הולדת - לקשט עם סוכריות קטנות צבעוניות לקישוט עוגות.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל- 180 מעלות צלסיוס.
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר וזולפים לתוך התערובת , תוך הקצפה, את השמן.
לנפות יחד את הקמח, אבקת האפיה והקקאו . מוסיפים למיקסר בהדרגה את תערובת הקמח וכוס המים ותמצית הרום, מערבלים עד קבלת עיסה אחידה.
משמנים ומקמחים תבנית אפיה קפיצית יוצקים את התערובת של העוגה ואופים 50 דקות .
מקררים את העוגה ומכינים את הקישוט (אם רוצים לקשט):
ממסים את חמרי הקרם בסיר קטן על אש בינונית תוך ערבוב והשגחה(לא להרתיח) ויוצקים על העוגה.
ליום הולדת אפשר ליצור כתובת מסוכריות קישוט או סתם לפזר על הקרם.
מגיש:
מקור: דודיק הלפרין(תוספות שלי)
שתף את המתכון
