הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקיים ו8 כרעיים ללא עור )עדיף כשהשוק מופרדת על מנת להקל בסידור בתבנית האפיה
וזה גם יותר נעים בצלחת..)
מיכל יוגורט עיזים מאיכות טובה. הרדוף למשל אבל גם יוגורט חמוץ רגיל כמו דנובה 4% של תנובה י,מתאים.
8 ענפי עלי תימין טריים ( חצי אגד שנרכש במרכולים לערך)
שני לימונים פרוסים על קליפתם.
2-3 כרשות פרוסות (רק החלק הלבן)
2 כפות רוטב וורצ'יסטר( לא מתאים למי שאלרגי לדגים - לבדוק תכולה של אנשובי במרכיבים)
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
כף סוכר חום מעורבת לתוך הנוזלים (אפשר יותר או פחות זה עניין של טעם, א
אם יש חשש שאין מספיק נוזלים אפשר להוסיף יוגורט או רוויון.
למי שממש מוכרח - כפית אבקת מרק עוף
הוספת שום טרי יכולה להיות מענינת, לא הכרחית ואם מוסיפים אז בכמות לא שתלטנית
במנה כשרה ניתן להמיר את היוגורט בשמנת צמחית אולם התוצאה מעט שונה בחמיצותה, ניתן להוסיף חומץ בן יין אדום נניח כף וחצי או בלסמי.
שמן זית
אופן ההכנה
בתבנית אפיה מניחים את פרוסות הכרשה, מעליהן את הכרעיים מפזרים ענפים של תימין (אין צורך לטרוח ולהפריד את העלים) מקשטים עם פרוסות לימון על ובצד העוף. מערבים את שאר החומרים ויוצקים מעל . ממולץ כי לא יהיו יותר מדי נוזלים בהתחלה למרות הפיתוי לכסות את העוף. במהלך האפיה יופרשו נוזלים.
לזלף כמות נאה של שמן זית מעל לכל
מכסים התבנית בניר אלומיניום במהודק, ללא בריחת אדים.
לתנור בחום שבו אתם אופים בשר ועוף למשך שעה וחצי לפחות. בבית יתפשט ריח של מסעדת איכות...
מגיש:
מקור: נסיון
שתף את המתכון
