חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק כתום לחורף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק כתום לחורף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל יבש גדול
3 שיני שום
2 כפות שמן רגיל(סויה/ קנולה/חמניות)
צרור פטרוזיליה+שמיר
4 גזרים גדולים
250 גר' עדשים כתומות
8-10 כוסות מים תלוי בגודל הסיר
מלח פלפל לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית או יותר פפריקה אדומה חריפה
אופן ההכנה
את העדשים להשרות במים למשך דקה ולשטוף (3 -4 פעמים לחזור על הפעולה שכל העמילן שבעדשים יצא)
לחתוך את הבצל לקוביות ולכתוש את שיני השום -
לטגן אותם בסיר עם השמן עד להזהבה
להוסיף פנימה קוביות גזר לתת לגזר גם להזהיב טיפה
להוסיף את המים ואת העדשים
לקצוץ את הפטרוליה והשמיר ולהכניס לסיר
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ואת הפפריקה המתוקה והחריפה(לא להוסיף יותר מדי קסימום לקראת סוף הבישול לשפר טעמים)
ולהביא לרתיחה ואז לבשל על אש קטנה בערך שעה שעה וחצי לערבב מדי פעם
עד שהעדשים רכים ברובם ואז
למעוך חלק מהם
המרק הוא מרק נימוח בפה וקרמי
מגיש: iperetz
מקור:
שתף את המתכון