הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל יבש גדול
3 שיני שום
2 כפות שמן רגיל(סויה/ קנולה/חמניות)
צרור פטרוזיליה+שמיר
4 גזרים גדולים
250 גר' עדשים כתומות
8-10 כוסות מים תלוי בגודל הסיר
מלח פלפל לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית או יותר פפריקה אדומה חריפה
אופן ההכנה
את העדשים להשרות במים למשך דקה ולשטוף (3 -4 פעמים לחזור על הפעולה שכל העמילן שבעדשים יצא)
לחתוך את הבצל לקוביות ולכתוש את שיני השום -
לטגן אותם בסיר עם השמן עד להזהבה
להוסיף פנימה קוביות גזר לתת לגזר גם להזהיב טיפה
להוסיף את המים ואת העדשים
לקצוץ את הפטרוליה והשמיר ולהכניס לסיר
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ואת הפפריקה המתוקה והחריפה(לא להוסיף יותר מדי קסימום לקראת סוף הבישול לשפר טעמים)
ולהביא לרתיחה ואז לבשל על אש קטנה בערך שעה שעה וחצי לערבב מדי פעם
עד שהעדשים רכים ברובם ואז
למעוך חלק מהם
המרק הוא מרק נימוח בפה וקרמי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
