הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת נס קפה
כוס קוקוס
כוס אגוזים קצוצים
100 גר' שוקולד מריר מגורר גס
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
3 כפות יין אדום
להרטבת העוגה: כוס משקה קפה נמס ללא סוכר (פושר)
לקישוט-
כפית וחצי אבקת נס קפה
כף ברנדי
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
לערבב בקערה את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, אבקת קפה נמס, קוקוס, אגוזים קצוצים, ושוקולד מגורר גס.
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר.
לערבב את החלמונים עם 3 כפות יין, להוסיף לקצף ולערבב בעדינות.
להוסיף את כל החומרים היבשים בהדרגה לקצף, ולערבב בתנועות עטיפה.
לאפות בתבנית קפיצית משומנת, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
כשהעוגה עדיין חמה, יוצקים עליה בזהירות בעזרת כף את כוס הנס קפה הפושר.
מצננים את העוגה, ומשחררים מהתבנית כשהתקררה.
הציפוי - קצפת בטעם מוקה
להמיס את כפית וחצי אבקת נס קפה עם כף ברנדי.
להקציף את השמנת המתוקה, ולהוסיף בהדרגה את 3 כפות אבקת סוכר (או 2 כפות סוכר).
להוסיף את הברנדי עם הקפה, ולהקציף לקצפת יציבה בטעם מוקה.
למרוח הציפוי על העוגה ולקשט באגוזים קצוצים או בפתיתי שוקולד. לשמור במקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
