חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל קלוי על עדשים שחורות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל קלוי על עדשים שחורות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לחצילים:
3 חצילים בינוניים
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור דק
לעדשים:
400 סמ"ק עדשים שחורות אורגניות
750 סמ"ק ציר ירקות
1/4 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים - כוסברה, נענע, בזילקום.
1 בצל סגול בינוני
5 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן
לרוטב:
4 כפות שמנת חמוצה
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
עושים מספר ניקובים בחצילים וקולים אותם בגריל עד שיתרככו וייחרכו קלות. מסירים את הקליפה, חותכים את בשר החציל לרצועות לאורך ומניחים בצד בקערה להצטנן. לאחר מכן מוסיפים לקערה את המשרה לחצילים (שמן זית, לימון, מלח, פלפל דק).
את העדשים קולים בסיר עם כף שמן זית, ולאחר כדקה מוסיפים את ציר הירקות (לחלופין ניתן להוסיף 750 מ"ל מים עם גזר שלם, בצל מקולף חתוך ל-2, עלה סלרי וצרור טימין קשור). מבשלים את העדשים עד להתרככות (אבל שלא יהפכו לדייסה), מורידים מהאש, מסננים ומקררים. אם בישלנו עם ירקות, נפריד אותם מהעדשים.
לאחר שהתקררו מעט יש לערבב את העדשים המבושלות עם תערובת עשבי התיבול, מיץ הלימון, השום הכתוש, 4 כפות שמן זית, מלח ומעט פלפל לבן דק.
מכינים את הרוטב: מערבבים 4 כפות שמנת חמוצה עם שמן זית, מלח ופלפל.
מכינים להגשה: מניחים בצלחת קטנה 2-3 רצועות של החציל הקלוי (בצורת עיגול), במרכז עורמים 3-4 כפות סלט עדשים, ומעל מעטרים ברוטב השמנת החמוצה.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון