חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בטטות ובצלים אדומים צלויים עם רוזמרין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בטטות ובצלים אדומים צלויים עם רוזמרין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל
1/2 ק"ג בצל אדום - כ-3 בצלים קטנים חתוכים לחצאים ועוד שלושה פלחים
6 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק, או כפית רוזמרין יבש
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכינים שתי תבניות אפיה, מרופדות בנייר אלומיניום.
2 . בתבנית א' שמים בטטות, 4 כפות שמן, שום, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, מערבבים כך שהבטטות מצופות מכל הכיוונים ומכניסים לתנור - בחלק העליון שלו.
3. בתבנית השניה שמים בצלים, 2 כפות השמן שנותרו, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל. מכניסים את הבצלים לתנור בחלק התחתון שלו.
אופים כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים.
4. מוציאים מהתנור, מניחים כמה דקות להתקרר ומערבבים בקערה גדולה את תכולת שתי התבניות. מוסיפים את הרוזמרין, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים פושר.
מגיש: קיבי
מקור: איילת בן-יוסף
שתף את המתכון