הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל
1/2 ק"ג בצל אדום - כ-3 בצלים קטנים חתוכים לחצאים ועוד שלושה פלחים
6 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק, או כפית רוזמרין יבש
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכינים שתי תבניות אפיה, מרופדות בנייר אלומיניום.
2 . בתבנית א' שמים בטטות, 4 כפות שמן, שום, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, מערבבים כך שהבטטות מצופות מכל הכיוונים ומכניסים לתנור - בחלק העליון שלו.
3. בתבנית השניה שמים בצלים, 2 כפות השמן שנותרו, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל. מכניסים את הבצלים לתנור בחלק התחתון שלו.
אופים כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים.
4. מוציאים מהתנור, מניחים כמה דקות להתקרר ומערבבים בקערה גדולה את תכולת שתי התבניות. מוסיפים את הרוזמרין, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים פושר.
מגיש:
מקור: איילת בן-יוסף
שתף את המתכון
