הוראות הכנה
מרכיבים
בצק מקדים:
כוס קמח
1/4 כפית שמרים
כוס מים פושרים
כ 600 גרם קמח לחם או קמח רגיל בתוספת כף גלוטן
1 כפית שמרים יבשים
כוס אגוזים
2 כפות סוכר חום
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן
מים
אופן ההכנה
מכינים לילה קודם בצק מקדים, מערבבים את החומרים בקערה ומכסים בניילון נצמד. התערובת תתפח ותהיה נקבובית.
להכנת הלחם:
טוחנים דק את האגוזים עם מעט קמח. תוספת הקמח מאפשרת לטחון את האגוזים לאבקה דקה ויבשה.
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם 1 כפית שמרים יבשים, סוכר, מלח ואגוזים טחונים.
מוסיפים את הבצק המקדים והשמן לתערובת החומרים היבשים ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. מוסיפים מים פושרים לפי הצורך עד ליצירת בצק גמיש ולא דביק.
מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את גודלו.
לשים לישה שניה את הבצק (אני מעדיף ללוש אותו בידים על השיש), יוצרים צורת כיכר מוארכת ומניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
חותכים חתכים אלכסוניים בכיכר ומפזרים מעט קמח. אפשר למרוח את הכיכר בביצה טרופה ולפזר אגוזים שבורים.
בלישה השניה אפשר להוסיף לבצק אגוזים שבורים.
אפשר לדלג על השלב של הבצק המקדים ולהשתמש בכף וחצי שמרים יבשים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
