הוראות הכנה
מרכיבים
10 כפות גדושות אורז לבן מבושל.
1 חציל גדול
4 כפות צנוברים
2 ביצים
קורנפלור
2 כפיות אבקת מרק עוף
מלח גס (להשריית החצילים)
שמן זית לטיגון
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
3 כפות מים.
לערבב לעיסה דלילה.
אופן ההכנה
מבשלים את האורז כרגיל או משתמשים באורז מבושל.
קולים את הצנוברים במחבת קטנה יבשה, על אש גדולה ,תוך ערבוב ,עד שמשחימים מעט. מוציאים מיד ומערבבים עם האורז המוכן.
שוטפים את החציל וחותכים את שני קצותיו.
פורסים לאורך ,לא קולפים, לפרוסות בעובי כ-½ ס"מ (עדיף להשתמש בפורס שניתן להשיג בעזרתו פרוסות אחידות) מניחים על מגש גדול ומפזרים מעט מלח גס משני צדדי כל פרוסה ומשאירים להשרייה 20 דק'. שוטפים את המלח מפרוסות החצילים, במים ומיבשים על מגבות ניר.
מכינים בלילה מן הביצים ואבקת מרק העוף וטובלים את פרוסות החצילים בבלילה.
מחממים שמן זית במחבת גדולה ושטוחה. טובלים את פרוסות החצילים בקורנפלור ומטגנים משני הצדדים עד שמשחימים.
(עם פרוסות דקות זה הולך מהר) מוציאים מן המחבת על ניר סופג .
מניחים כף אורז עם צנוברים על כל פרוסה ומגלגלים. מניחים בכלי הגשה ומוסיפים את רוטב הטחינה למעלה.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
