חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלילות חצילים עם אורז וצנוברים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם נשאר אורז (כ-10 כפות) אפשר ליצור מנה זו שהיא גם טעימה וגם יצוגית.
גלילות חצילים עם אורז וצנוברים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם נשאר אורז (כ-10 כפות) אפשר ליצור מנה זו שהיא גם טעימה וגם יצוגית.
הוראות הכנה
מרכיבים
10 כפות גדושות אורז לבן מבושל.
1 חציל גדול
4 כפות צנוברים
2 ביצים
קורנפלור
2 כפיות אבקת מרק עוף
מלח גס (להשריית החצילים)
שמן זית לטיגון
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
3 כפות מים.
לערבב לעיסה דלילה.
אופן ההכנה
מבשלים את האורז כרגיל או משתמשים באורז מבושל.
קולים את הצנוברים במחבת קטנה יבשה, על אש גדולה ,תוך ערבוב ,עד שמשחימים מעט. מוציאים מיד ומערבבים עם האורז המוכן.
שוטפים את החציל וחותכים את שני קצותיו.
פורסים לאורך ,לא קולפים, לפרוסות בעובי כ-½ ס"מ (עדיף להשתמש בפורס שניתן להשיג בעזרתו פרוסות אחידות) מניחים על מגש גדול ומפזרים מעט מלח גס משני צדדי כל פרוסה ומשאירים להשרייה 20 דק'. שוטפים את המלח מפרוסות החצילים, במים ומיבשים על מגבות ניר.
מכינים בלילה מן הביצים ואבקת מרק העוף וטובלים את פרוסות החצילים בבלילה.
מחממים שמן זית במחבת גדולה ושטוחה. טובלים את פרוסות החצילים בקורנפלור ומטגנים משני הצדדים עד שמשחימים.
(עם פרוסות דקות זה הולך מהר) מוציאים מן המחבת על ניר סופג .
מניחים כף אורז עם צנוברים על כל פרוסה ומגלגלים. מניחים בכלי הגשה ומוסיפים את רוטב הטחינה למעלה.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון