הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר טחון(רצוי מצוואר)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק (לא חובה,למי שאוהב)
1 קופסה עגבניות מרוסקות (אפשר עגבניות טריות,ולרסק אותן).
1 כוס יין אדום יבש
1/3 כוס שמן זית טוב
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית אורגנו,או,כמה עלי אורגנו טריים
כמה עלי טימין טרי,או כפית טימין יבש
10 עלי בזיליקום קצוצים גס
1 כפית סוכר שטוחה
2 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה
בסיר שטוח ורחב מזהיבים את הבצל והגזר,עד שהגזר מתרכך מעט.מוסיפים את הבשר הטחון,ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהבשר משחים.יש לפורר את הבשר בכף עץ כל זמן הטיגון והבחישה,ליצירת פירורים.מוסיפים את השום,מאדים אותו דקה.
מוסיפים את היין,ומבשלים לאחר שרתח עד שיצטמצם לחצי.
מוסיפים את שאר החמרים,מנמיכים אש למינימום,מכסים,ומבשלים קרוב לשעתיים,תוך בחישה מדי פעם,והוספת מים רותחים אם יש צורך.
יתקבל רוטב סמיך,עשיר מאד ,והריח,אחחח...הריח.
מגיש:
מקור: זברה
שתף את המתכון
