חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק דלעת ותירס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בארוחה חלבית יש להגיש מרק זה עם שמנת חמוצה.
מרק דלעת ותירס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בארוחה חלבית יש להגיש מרק זה עם שמנת חמוצה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן
צרור בצלים ירוקים מנוקים חתוכים לפיסות (ללא העלים אשר אותם יש לשמור לקישוט)
2 שיני שום כתושות
1 כף גדושה קמח רגיל
4 כוסות ציר מרק עוף
500 גר' דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
3 כוסות גרגירי תירס
1 כוס שועית לימה קפואה
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות ומוקפץ קלות בשמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
כמון
אופן ההכנה
מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום, תוך כדי עירבוב כ-3 דקות.
מוסיפים ומבליעים הקמח בשמן עד שמבעבע.
יוצקים בהדרגה 21 1 כוסות ציר מרק חם, תוך טריפה נמרצת במטרפת יד למניעת גושים.
יוצקים את שארית הנוזלים והירקות (למעט הפלפל האדום), מתבלים קלות, מביאים לרתיחה מכסים ומבעבעים על אש נמוכה כ-30 דקות.
ברגעי הבישול האחרונים מוסיפים את קוביות הפלפל המוקפץ ומבשלים עד כ-4 דקות.
מקשטים עם טבעות בצל ירוק (את החלק הירוק).
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון