הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג חומוס מושרה בהרבה מים לילה שלם
1/2 ק"ג סלק ירוק חתוך גס
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
1 כפית שטוחה מלח גס
קורט פלפל שחור
קורט בהרט
לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג בשר בקר שמן טחון דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט זעפרן או כורכום
קורט קינמון
קורט הל
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
שמן לטיגון לפי הצורך
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה שלם. מסננים.
מניחים את גרגירי החומוס, מכסים במים ומבשלים במשך שלושת רבעי שעה.
מערבבים את כל החומרים לכדורי הבשר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומטגנים קלות מכל הצדדים.
מוסיפים את כדורי הבשר המטוגנים לסיר החומוס ומבשלים במשך עשר דקות.
מכסים במים ומוסיפים את הסלק הירוק, הבצל, המלח הגס, הפלפל השחור והבהרט. מכסים ומבשלים כעשר דקות נוספות.
מגיש:
מקור: מגזין דרך האוכל
שתף את המתכון
