הוראות הכנה
מרכיבים
סלסלת עגבניות שרי
שמן זית
4 שיני שום
2 בצלים
2 גזרים
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום
800 גר' עגבניות מרוסקות
כף רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה
אורגנו
2 כפות סוכר
5-6 עלי בזיליקום
צרור עלי פטרוזיליה
12 כוסות מים
אופן ההכנה
לחצות את עגבניות השרי. בתנור שחומם ל-200 מעלות להכניס את העגבניות עם שמן זית ו 4 שיני שום קצוצות לחצי שעה עד שהעגבניות משחירות בקצוות.
לטגן את הבצלים הקצוצים בשמן זית ,להוסיף את הגזרים המגורדים דק ואת שיני השום להוסיף את העגבניות הקלויות ,לבחוש ולבשל כ10 דקות תוך כדי בחישה. להוסיף את הבטטה החתוכה לקוביות קטנות ,אבקת מרק הבצל ,רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות. לערבב היטב לתבל לפי הטעם ולהוסיף את המים.
להוסיף את עלי הבזיליקום הקצוצים והפטרוזיליה ,להביא לרתיחה ולהמשיך בבישול כשעה.
לטחון את המרק עם סטיק ידני עד קבלת המרקם הרצוי .
מקור המתכון הינו שילוב של כמה מתכונים.
מגיש:
מקור: Baronm10
שתף את המתכון
