חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז חגיגי עם אפונה ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה צבעונית ועשירה שיכולה להוות תוספת לארוחה. br br
אורז חגיגי עם אפונה ושקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה צבעונית ועשירה שיכולה להוות תוספת לארוחה. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2שקית (של 800 גרם) אפונת גינה מוקפאת "סנפרוסט"
1 כוס (כ-120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
100 גרם אורז בר
4 כפות שמן
1 שן שום גדולה כתושה
מלח
100 גרם שבבי שקדים
50 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
לאורז לבן:
2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
1/4 כוס שמן
3 כוסות מים
2 כפיות מלח
אופן ההכנה
מכניסים את אורז הבר לסיר עם מים רותחים, מבשלים 50 דקות עד להתרככות האורז ומסננים.
מכניסים את האפונה לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, מביאים לרתיחה שנייה, מכסים, מנמיכים את הלהבה, מבשלים 5 דקות ומסננים.
מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום, השקדים והאוכמניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבת השקדים.
בישול האורז הלבן: מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את השמן, המלח והאורז, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 20 דקות נוספות.
מוסיפים לאורז הלבן את האפונה, אורז הבר ותערובת השקדים והאוכמניות ומערבבים בעדינות
מגיש: קיבי
מקור: סנפרוסט
שתף את המתכון