הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
קילו וחצי דלעת
2 גזרים פרוסים
2 קישואים פרוסים
1 סלרי (עלים וראש)
3 תפו"א קטנים
לימון שלם סחוט
1/2 כוס סוכר
צרור פטרוזיליה קצוץ
לקובה:
1/2 קילו סולת
2 כפות שמן
קורט מלח
כוס מים
למילוי:
400 גר' בשר טחון
חופן צנוברים
מלח, פלפל, פלפל שאטה
קינמון
הל
3 בצלים קצוצים
אופן ההכנה
בשר:
1. מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים ומטגנים בערך 10 דקות עד לבישול.
2. מניחים לתערובת להתקרר במשך 3 דקות.
בצק:
1. מערבבים את כל המרכיבים, מוסיפים מים לפי הצורך עד לעיסה דביקה.
2. ממלאים סיר במים עד החצי. זורקים פנימה את כל הירקות (הדלעת בקוביות גדולות, הסלרי קצוץ) והתבלינים.
3. טועמים ומוודאים שיש איזון בין החמיצות למתיקות.
4. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומשטחים על כף היד. לוקחים מעט בשר ומניחים במרכז העיסה.
5. סוגרים בעדינות וזורקים למרק הרותח.
6. כשהקובה צף, המרק מוכן.
מגיש:
מקור: מסעדת ג'ורג'יה
שתף את המתכון
