חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד-מהממת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד-מהממת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית מס' 24
500 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף רום, ברנדי או ליקר אחר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
החומרים לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ דק
1/2 כוס + 3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
שמים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה וממיסים מעל לסיר עם אדים. מצננים לחום פושר.
בקערת מערבל שמים את החלמונים עם הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד, ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה, הרום והווניל, ומערבבים.
בקערת מערבל נפרדת מקציפים את החלבנונים עם המלח לקצף יציב וגמיש. מקפלים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד, ואז מקפלים פנימה את יתר הקצף במרית.
מעבירים לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שהעוגה כמעט יציבה (העוגה תיראה סדוקה). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מכינים את הציפוי רק לאחר שהעוגה קרה.
אופן הכנת הציפוי:
שמים את השוקולד בקערת מתכת בינונית.
בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים מיד על השוקולד, משהים דקה, ומערבבים עד שנמס. מצננים מעט עד שהתערובת מסמיכה מעט, אבל היא עדיין נוזלית (אם השוקולד לא נמס, אפשר להחזיר לסיר ולהמיס על אש נמוכה מאוד תוך ערבוב). משחררים את העוגה והופכים על צלחת הגשה או על רשת צינון המונחת על יריעת נייר אלומיניום. יוצקים את הציפוי על מרכז העוגה ומטים אותה לצדדים כך שהציפוי יזלוג על פני העוגה ועל דפנותיה. מניחים לייצוב.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון