הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
175 גר' מרגרינה "עץ הזית" קרה , חתוכה לקוביות.
חלמון
3 כפות מי קרח
למלית:
3 כוסות פירות מכל סוג , חתוכים לקוביות (אפשר משומרים)
2 כפות מיץ לימון
½ כפית תמצית וניל.
חמרים לצפוי פרורים:
50 גר' מרגרינה "עץ הזית"
100 גר' אגוזי פקאן קצוצים
כפית קינמון
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
במעבד מזון לשים את הקמח, הסוכר והמרגרינה ומעבדים בהפסקות קצרות עד שמתקבלים פרורי בצק.טורפים את החלמון במי הקרח בקערה, מוסיפים לפירורים ולשים עד שמתקבל בצק.מוציאים את הבצק, לשים מעט בידים ומשטחים את הבצק לעיגול. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפחות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי ½ ס"מ. מרפדים תבנית עגולה , כולל הדפנות ומקררים במקרר שעה נוספת.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלסיוס), מוציאים את התבנית מן המקרר , מחוררים במזלג את הבצק בתחתית ובדפנות ואופים 15 -20 דק' עד שמזהיב.
מוציאים מן התנור ומניחים בצד. מערבבים בקערה את קוביות הפירות עם מיץ הלימון ותמצית הוניל . משהים חצי שעה . בקערה נפרדת מערבבים את החומרים לצפוי הפרורים ומעבדים הידים עד קבלת פרורים (ראה הערה). מניחים את תערובת הפירות על הבצק המוזהב ומעל מפזרים את הפרורים ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) כ- 40 דק' עד להזהבת הפירורים.
מגיש:
מקור: חניתה מגידור, רמת גן
שתף את המתכון
