הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם אורז פרסי קלסי
300 גרם אפונה (אפשר משימורים)
1 בצל גדול (250 גרם)
מלח דק
2 כפות שמן זית
מי קרח לקרור האפונה (אם מבשלים)
אופן ההכנה
שוטפים את האורז ומשרים במים לחצי שעה, בגמר ההשרייה מחליפים את המים ומוסיפים כמות כפולה של מים לפי נפח האורז.
מבשלים את האורז כרגיל במים עם 1 כף שמן זית ומעט מלח,עד שנראה יבש. מפוררים את האורז במזלג (שיהיה "אחד אחד"). מבשלים את האפונה (אם היא מהקפאה) בשול קצר כ-5 דק' מהרתיחה. מסננים ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול ושמירה על הצבע הירוק.
אם משתמשים באפונה מקופסה , אין צורך לבשל.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עם כף שמן זית , תוך בחישה עד קבלת גוון שחום יפה. מערבבים את האפונה עם האורז ומוסיפים את הבצל המושחם בודקים ומתקנים תיבול ע"י מלח ומערבבים בעדינות עם מזלג.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
