הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1/2-1/3 כוס אבקת קקאו (לא ממותק )
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
1 כפית תמצית רום
1/2 חב' שוקולד צ'יפס לבן או שחור
לקרם שוקולד:
1/2 חב' שוקולד מריר
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
1/4 כוס חלב
מעט רום
25 גרם מרגרינה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה ושוקולד צ'יפס.
3. בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצה. מוסיפים שמן, מים ותמצית רום.
4. מערבבים את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!.
5. משהים את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה.
6. משמנים 12 שקעים בתבנית מאפינס. ממלאים כל שקע ב-3/4 מנפחו.
7. אופים כ-15 דקות או לבדוק עם קיסם שיוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.
8. מכינים את הקרם: מעבירים את כל החומרים, מלבד המרגרינה, לסיר וממיסים, עד לבעבוע.
9. מסירים מן האש ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
10. מקררים לגמרי את הקרם ויוצקים מעל המאפינס.
רעיון להגשה-להגיש חם (אפשר לחמם במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
