הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעיים עוף טרי
שליש כוס חומץ בלסמי
שלושת רבעי כוס קמח
חצי כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
20 שני שום שלמות
5 עגבניות קצוצות דק
200 גרם זיתים שחורים
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
שלושת רבעי כוס יין לבן יבש
4 גבעולי טימין
4 גבעולי רוזמרין
פטרוזליה קצוצה [ 3 כפות ]
אופן ההכנה
בקערת ערבוב שמים את העוף ומורחים אותו בחומץ בלסמי ומשהים ל 3 שעות.
מקמחים את חלקי העוף.
בסיר מחממים את שמן הזית ומזהיבים את העוף בכל צדדיו.
מוצאים את העוף מוסיפים את הבצל ומזהיבים קלות מוסיפים את השום והעגבניות והזיתים ומטגנים כ-5 דקות , מחזירים את העוף , מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר, יין ,טימין ורוזמרין מביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהרוטב מסמיך.
מגישים על ריזוטו או אורז לבן
בתאבון
מגיש:
מקור: בני סיידא - סדנת בישול
שתף את המתכון
