הוראות הכנה
מרכיבים
3 ליטר חלב
50 סמ"ק חומץ רגיל
80 גר' יוגורט רגיל פשוט 4.5%
50 גר ' מלח שולחן
אופן ההכנה
1. מחממים את החלב לטמפרטורה של 92-94 מעלות צלסיוס, מורידים מהאש.
2. מוסיפים את היוגורט ואת החומץ לפי הסדר הזה.
3. תהליך ההוספה צריך להיות במהירות תוך בחישה מתמדת כדי לשמור על החום
ממשיכים לבחוש עד שרואים פתיתי גבינה ואז עוצרים מייד.
4. מוסיפים מלח- בבחישה עדינה מאוד..
5. אוספים את הגבן שנוצר לתוך תבנית מחוררת של גבינות בעדינות
ונותנים להגיר מים , עד שאין יותר הגרת מים. והגבינה מתקררת.
6. שומרים במצב יבש בנייר אפייה.
מגיש:
מקור: לא ידוע
שתף את המתכון
