חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חורף חלבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חלבי חם לימי חורף קרים. (מרק סמיך וטעים)
מרק חורף חלבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חלבי חם לימי חורף קרים. (מרק סמיך וטעים)
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם כרשה פרוסה לטבעות
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
3 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
½ 1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
5 תפ"א בינוניים
2 כוסות אפונה (קפואה)
3 כוסות חלב
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. פורסים את הכרשה לטבעות. ממיסים את החמאה בסיר שטוח גדול. מטגנים את טבעות הכרשה עד שיזהיבו אך לא ישחימו.
2. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-דקה . מוסיפים את המים , אבקת המרק, המלח והפלפל.
3. קולפים את תפוחי האדמה , חוצים אותם ופורסים דק. מוסיפים אותם למרק. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומבשלים כ 15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. (יש לערבב מדי פעם כדי להבטיח בשול אחיד) .
4. מוסיפים את האפונה הירוקה והחלב. מחממים על אש בינונית עד שהמרק חם מאוד והאפונה הופשרה לגמרי והיא חמה אך עדיין שומרת על צורתה ועל צבעה.
5. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל אם יש צורך. זורים פטרוזיליה ומגישים בתוך הסיר לשולחן. להעשרה נוספת, אפשר להוסיף עוד מעט חמאה ו/או שמנת מתוקה
מגיש: amitsur
מקור: יעל - דינמו-תקונים שלי
שתף את המתכון