הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם כרשה פרוסה לטבעות
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
3 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
½ 1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
5 תפ"א בינוניים
2 כוסות אפונה (קפואה)
3 כוסות חלב
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. פורסים את הכרשה לטבעות. ממיסים את החמאה בסיר שטוח גדול. מטגנים את טבעות הכרשה עד שיזהיבו אך לא ישחימו.
2. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-דקה . מוסיפים את המים , אבקת המרק, המלח והפלפל.
3. קולפים את תפוחי האדמה , חוצים אותם ופורסים דק. מוסיפים אותם למרק. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומבשלים כ 15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. (יש לערבב מדי פעם כדי להבטיח בשול אחיד) .
4. מוסיפים את האפונה הירוקה והחלב. מחממים על אש בינונית עד שהמרק חם מאוד והאפונה הופשרה לגמרי והיא חמה אך עדיין שומרת על צורתה ועל צבעה.
5. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל אם יש צורך. זורים פטרוזיליה ומגישים בתוך הסיר לשולחן. להעשרה נוספת, אפשר להוסיף עוד מעט חמאה ו/או שמנת מתוקה
מגיש:
מקור: יעל - דינמו-תקונים שלי
שתף את המתכון
