חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת ריקוטה ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת ריקוטה ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
355 גרם סוכר
225 גרם חמאה
200 גרם שקדים טחונים דק
קליפה מגוררת משלושה לימונים
חצי כוס מיץ לימון
3 כפות קורנפלור
350 גרם גבינת ריקוטה
חמאה לשימון התבנית
כף סוכר לפיזור על התבנית
אבקת סוכר לפיזור על העוגה
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף רך
מוסיפים בהדרגה 130 גרם סוכר
מערבבים את הסוכר הנותר עם החמאה עד קבלת בלילה חלקה מוסיפים בהדרגה את החלמונים.
מערבבים היטב את הלימון השקדים הקורנפלור והגבינה מקפלים יחד עם קצף החלמונים ובלילת החמאה ומעבירים לתבנית משומנת היטב ומפוזרת סוכר
מעבירים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 40 דקות מקררים את העוגה מחוץ לתנור מפזרים אבקת סוכר ומגישים
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: השף רפי כהן
שתף את המתכון