הוראות הכנה
מרכיבים
ל ב צ ק :
--------------
1 קילו קמח
1 כף גדושה סוכר
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שמרים יבשים שטוחות
3 כפות שמן
2.5-3 כוסות מים פושרים
לרתיחה: 6 כוסות מים +1/2 כוס סוכר חום
לתערובת ההטבלה:1. מלח גס. 2.זעתר טחון 3. שומשום .4 שומשום+מלח
5 .קינמון עם סוכר
מתבלים בצד אחד
אופן ההכנה
לחמם תנור האפיה ל- 200 מעלות צלסיוס.
שמים את הקמח בקערה יחד עם שאר החומרים היבשים מערבבים ויוצרים גומה.
מכניסים לגומה את השמן והמים הפושרים ולשים לבצק.
מתפיחים בצד כחצי שעה.
בינתיים מרתיחים את הסוכר החום עם המים בסיר עד להמסת הסוכר.
מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
בכל כדור מכניסים אצבע ומסובבים ומותחים עד לגודל הרצוי (קוטר 8 ס"מ)
מתפיחים שוב, מכוסה במגבת, כחצי שעה.
אחרי כן לוקחים כל בייגלה טובלים במים הממותקים, משני הצדדים בערך כדקה הופכים בעדינות עם המרית המחוררת, מוציאים וטובלים באחת מאפשרויות התיבול.
שמים על נייר אפייה (הצד המטובל כלפי מעלה) ואופים בחום 180-200 מעלות 20-25 דקות.
מגיש:
מקור: בית מאפה
שתף את המתכון
