הוראות הכנה
מרכיבים
3 בטטות גדולות או 4 בינוניות
1 קופסא שימורי אננס
חמאה לשמון התבנית בחתיכות או בפרוסות
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר
3 כפות רום או ברנדי
2 כפיות קינמון טחון
2-6 כפיות סוכר דמררה או סוכר חום
חצי כפית הל טחון
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל 180 מעלות צלסיוס.
1. קולפים את הבטטות, חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מכסים במיץ שימורי האננס+ מים כדי כסוי, מוסיפים 2-3 כפות סוכר לבן או חום (בנוסף לכמות המצוינת המתכון).
2. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות. מסננים ושומרים על הנוזלים.
3. משמנים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ בשכבה נדיבה של חמאה ובוזקים במעט סוכר (בנוסף לכמות המצוינת המתכון).
4. מערבבים את הבטטות עם חתיכות האננס ויתר החומרים. משטחים בתבנית.
ממיסים את החמאה וזולפים אותה על התערובת.
אופים (180 מעלות צלסיוס) 30 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
