חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת ברוקולי, כרובית וגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת ירקות עשירה. ההכנה מעט ארוכה אך התוצאה מוצדקת.
פשטידת ברוקולי, כרובית וגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת ירקות עשירה. ההכנה מעט ארוכה אך התוצאה מוצדקת.
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם ברוקולי מוקפא (1 חבילה) מופשר
400 גרם כרובית מוקפאת (1 חבילה) מופשרת
1 כף שמן תירס
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
½ כוס חלב דל שומן (1% שומן)
3 כפות קמח תופח
1 כף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
1 גביע גבינה מלוחה עד 5% שומן
1 גביע גבינה לבנה %½ שומן
פלפל לפי הטעם
3 חלבונים
קורט מלח
1 כף מים
3 חלבונים
3 כפות פירורי לחם
מעט מרגרינה קשה לשימון התבנית
מעט פירורי לחם לזרייה בתבנית
לעיטור: 30 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל- 200 מעלות צלסיוס ואח"כ (ראה לפי ההוראות),מורידים ל-180 מעלות.
קוצצים את הברוקולי דק מאוד ומפרידים את הכרובית לפרחים קטנים.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב ויתרכך. מוסיפים את הברוקולי והכרובית ומאדים דקות אחדות (תלוי בכמות הנוזלים המופרשת מהם).
מוסיפים את החלב ואת הקמח. מנמיכים את האש ומאדים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגבינות, בוחשים ומתבלים בפלפל לבן לפי הטעם. מגביהים את האש לשניות אחדות, בוחשים בכף עץ, מסירים מן האש ומניחים להצטנן למשך 8-6 דקות.
מרססים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בתרסיס שמן.
שמים את החלבונים, המלח והמים בקערה ומקציפים לקצף יציב ומבריק. בשנייה האחרונה של ההקצפה מוסיפים את החלמונים. מקפלים את הקצף אל תערובת הגבינות, יחד עם פירורי הלחם, יוצקים את עיסת הברוקולי אל התבנית, מגררים עליה מעט גבינה צהובה ואופים 12-10 דקות בתנור שחומם מראש(200 מעלות). מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים 25-20 דקות נוספות.
מגיש: amitsur
מקור: ארגון מגדלי הירקות+תיקונים שלי
שתף את המתכון