חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו סלק עם שמן כמהין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו סלק עם שמן כמהין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
2 כפות חמאה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1 כוס אורז עגול
½ כוס יין לבן
2 כוסות מחית סלק
4 כוסות ציר ירקות
גבינת פרמזן מגוררת (לפיזור מעל)
שמן כמהין (להגשה בלבד)
אופן ההכנה
במחבת רחבה וגדולה מחממים את שמן הזית ומחצית כמות החמאה (על אש נמוכה). מאדים את הבצלצלים עד שהופכים להיות שקופים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב יחד עוד דקה. מוסיפים מחצית מכמות הסלק ומערבבים יחד עד שהנוזלים מתאדים. מוספים את ציר הירקות בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד (מעט בכל פעם) עד שהנוזל מתאדה. יוצקים את היין פנימה ואת יתרת הסלק ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והאורז רך ודביק.
מחלקים לצלחות הגשה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ומטפטפים מעט משמן הכמהין. מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור: שף דיוויד רוקו
שתף את המתכון