הוראות הכנה
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
2 כפות חמאה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1 כוס אורז עגול
½ כוס יין לבן
2 כוסות מחית סלק
4 כוסות ציר ירקות
גבינת פרמזן מגוררת (לפיזור מעל)
שמן כמהין (להגשה בלבד)
אופן ההכנה
במחבת רחבה וגדולה מחממים את שמן הזית ומחצית כמות החמאה (על אש נמוכה). מאדים את הבצלצלים עד שהופכים להיות שקופים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב יחד עוד דקה. מוסיפים מחצית מכמות הסלק ומערבבים יחד עד שהנוזלים מתאדים. מוספים את ציר הירקות בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד (מעט בכל פעם) עד שהנוזל מתאדה. יוצקים את היין פנימה ואת יתרת הסלק ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והאורז רך ודביק.
מחלקים לצלחות הגשה. מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ומטפטפים מעט משמן הכמהין. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף דיוויד רוקו
שתף את המתכון
