הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם כרובית
50 גרם גבינה צהובה
לרוטב:
1 כף קמח
50 גרם מרגרינה
1 כוס חלב
1 כפית שטוחה מלח
אגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה
מסירים מהכרובית את העלים ,מפרידים את הראשים למנות (פרחים, פרחים), רוחצים ומשרים במי מלח כחצי שעה.
שוטפים במים ,ומבשלים במי מלח כ- 20 דקות על להבה קטנה בסיר מכוסה.
מוצאים מהמים ועורכים בתבנית משומנת.
הכנת הרוטב:
במחבת ממיסים את המרגרינה , מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה (לשים לב שלא ישרף), מוסיפים את החלב ומערבבים , מוסיפים את התבלינים ויוצקים את הרוטב בתוספת התבלינים מעל הכרובית, מפזרים למעלה גבינה צהובה מרוסקת.
אופים בחום בינוני חצי שעה, מגישים חם.
מגיש:
מקור: זלדה רשף-כפר מסריק
שתף את המתכון
