הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים ופרוסים לפרוסות בינוניות
2 גזרים, קלופים, חצוים לאורך ופרוסים
3 גבעולי סלרי קצוצים לפרוסות בינוניות
150 גרם בשר מעושן (בייקון או חזה אווז), חתוך לקוביות קטנות
1 כפית אורגנו
1 קופסה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות
1/2 1 ליטר ציר עוף (או מים או מרק עוף מאבקה)
מלח ופלפל גרוס טרי
2 קופסאות שעועית אדומה משומרת (לא שעועית ברוטב עגבניות)ניתן למצוא בסופר.
1/2 1 כוסות פסטה קצרה, מבושלת ומסוננת
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית איכותי
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1.בסיר גדול וכבד מחממים את שמן הזית מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך כ- 5 דקות.
2.מוסיפים לסיר את הבשר המעושן, השום והאורגנו ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
3.מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט הלהבה כך שתתקבל רתיחה עדינה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות תוך ערבוב.
4.מוסיפים את ציר העוף ואת השעועית, מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כחצי שעה.
5.מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.
6.מעבירים מחצית מהמרק לסיר אחר, וטוחנים אותו בעזרת בלנדר. מאחדים בין המרק הטחון ללא טחון.
7.בהגשה מוסיפים כחצי כוס פסטה מבושלת לכל קערת מרק, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מעט גבינת פרמזן ומעט שמן זית טוב, בכל קערה.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון
