המקור הוא וינאי כמובן. brחמש דקות הליכה מדמל, ממש מאחורי האופרה בתחילת מדרחוב קרנטנר (Philharmonikerstrasse 4), נמצא מלון זאכר br (Sacher). למלון המפואר הזה מסעדה ובתי קפה ידועים, אך מה שידוע עוד יותר שם זאת עוגת השוקולד, הזאכר-טורט המפורסמת. br למלון בית מלאכה מיוחד לייצור העוגה הדי יבשה הזאת, כאשר 35 עובדים עוסקים אך ורק בייצור עוגות זאכר. 300 אלף עוגות כאלה מיוצרות בשנה, brכשבעונה הבוערת, מאמצע נובמבר ועד סוף ינואר, הקונדיטוריה של מלון זאכר מייצרת 3,000 עוגות ביום, בחלקן הגדול לייצוא.
|
|
|
|
המקור הוא וינאי כמובן. brחמש דקות הליכה מדמל, ממש מאחורי האופרה בתחילת מדרחוב קרנטנר (Philharmonikerstrasse 4), נמצא מלון זאכר br (Sacher). למלון המפואר הזה מסעדה ובתי קפה ידועים, אך מה שידוע עוד יותר שם זאת עוגת השוקולד, הזאכר-טורט המפורסמת. br למלון בית מלאכה מיוחד לייצור העוגה הדי יבשה הזאת, כאשר 35 עובדים עוסקים אך ורק בייצור עוגות זאכר. 300 אלף עוגות כאלה מיוצרות בשנה, brכשבעונה הבוערת, מאמצע נובמבר ועד סוף ינואר, הקונדיטוריה של מלון זאכר מייצרת 3,000 עוגות ביום, בחלקן הגדול לייצוא.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גר' חמאה בטמפ' החדר
100 גר' סוכר
4 חלמונים
1. כף ברנדי או ליקר שקדים
קורט מלח
___________
150 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל חלב או שמנת
2. כוסות קמח תופח (1. כוס קמח רגיל על 1. כפית אבקת אפיה)
____________________
4. חלבונים
100 גר' סוכר
____________________
3/4 - 1 כוס קונפיטורה אדומה כמה שיותר חמצמצה
לציפוי:
150 גר' שמנת
300 גר' שוקולד מריר
1. כף דבש
אופן ההכנה
מערבלים את החמאה, הסוכר, החלמונים,הליקר והמלח.
ממיסים את השוקולד עם החלב או השמנת ומוסיפים, מערבבים, מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים.
מקציפים את החלבונים עם 100 גר' הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך המסה השנייה.
משמנים תבנית 26 או תבנית 24 אם רוצים עוגה גבוהה יותר,מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את העוגה לשליש התחתון של התנור לכ-50-60 דקות.
מוציאים, מצננים ומחלצים מהתבנית.
חוצים את העוגה, מורחים על חצייה קונפיטורה, מכסים בחצי השני של העוגה.
מורחים קונפיטורה עם כל העוגה, מקררים.
ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש, מצננים עד שהציפוי (פריזר) מסמיך ונוח יותר לציפוי.
מצפים את העוגה מעל הקונפיטורה בשוקולד, אם השוקולד דליל מידי, מצננים ומצפים שוב.
מקררים.
מגיש:
מקור: גרסא של אשת פוטיפר
שתף את המתכון
